tvornica_grude_

Studenti diplomskog studija prehrambenog inženjerstva na terenskoj nastavi u tvornici Franck u Grudama

Studenti I. godine diplomskog studija prehrambenog inženjerstva, predvođeni asistenticom Anitom Jurić, su u ponedjeljak, 26. siječnja 2015. godine boravili u stručnom posjetu pogona za proizvodnju i preradu kave Franck Grude. Naime, radi se firmi sa stoljetnom tradicijom proizvodnje kave koja u Grudama djeluje od 2008. godine.

Ljubazni domaćini, rukovoditelj pogona Mario Boban, dipl. ing. biotehnologije, rukovoditelj kontrole kvalitete i logistike Ines Mikulić, mag. prehrambenog inženjerstva, inače bivša studentica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, te Miroslav Marijanović, rukovoditelj proizvodnje i održavanja, rado su odgovarali na mnogobrojna pitanja naših studenata.

Upoznali su ih sa samim proizvodnim procesom, te kontrolom kvalitete. Ponosni na ulaganja svoje kompanije i doprinos razvoju BIH tržišta istaknuli su kako je Franck jedna od rijetkih tvornica u BIH koja posjeduje ISO 22000 standard. Odnedavno, pored proizvodnje i prerade kave, pakiraju i ugostiteljski šećer. Najistaknutiji brendovi koji se proizvode u ovoj tvornici su mljevene kave Jubilarna i Gloria, te Bonus espresso kava koju su studenti imali priliku i probati, te su od svojih domaćina dobili i prigodne poklone.

Uz zahvalnost na gostoprimstvu, te iskazano zadovoljstvo zbog prilike da se što bliže upoznaju sa samom tehnologijom proizvodnje kave studenti prehrambenog inženjerstva su na koncu posjeta zaključili kako su odabrali pravo zanimanje – jer budućnost je u proizvodnji!

aptf.sve-mo.ba

1 komentar

  1. Znam Mario da bi ti najviše volio u ovakvom okruženju raditi

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Komentari su djelo i osobno mišljenje njihovih autora

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>